Škrob - kukuřičný škrob
Škrob, také známý jako amylum, je důležitý potravinářský produkt a biomateriál používaný po celém světě pro různé účely.
Škrob je bez chuti, nadýchaný bílý prášek, který je nerozpustný ve studené vodě a alkoholu.
Škrob je polysacharid složený z 1,4 vazeb mezi glukózovými monomery.
Chemický vzorec molekuly škrobu je (C6H10O5)n.
Použití:
- Potravinářský průmysl
- Lepidla (hot-melt lepidla, razítka, knihařství, obálky, štítky, dřevěná lepidla, laminace, automobilový průmysl)
- Papírenský průmysl (papírové pytle, papírové povlaky, jednorázové pleny, ženské hygienické produkty)
- Stavební průmysl (pojivo pro betonové bloky, azbest, pojivo pro hlínu/vápencové bloky, protipožární sádrokarton, pojivo pro sádru, plnidlo do barev)
- Textilní průmysl (velurový sizing, úprava tkanin)
- Tisk
- Kosmetický a farmaceutický průmysl
- Těžební průmysl
- Měkké vrty pro ropu
- Biodegradabilní plastový film
- Úprava kůže
CAS číslo 9005-25-8
Molekulární hmotnost Variabilní
Hustota Variabilní